loading-icon

Met een houthaard haal je meteen gezelligheid in huis. De zachtjes flakkerende vlammen en het knisperende geluid dragen bij aan de sfeer. Een houthaard geeft een aangename, comfortabele warmte en het is dan ook de perfecte manier om je woning te verwarmen.

In ons aanbod vind je zowel vrijstaande als inbouwhaarden van gerenommeerde merken. Als je op zoek bent naar een moderne houthaard, dan vind je die ongetwijfeld bij Paul De Smet.

Verschillende types houthaarden

Houthaarden zijn verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen en modellen. Zo kies je in ons assortiment tussen authentieke, landelijke en strakke moderne haarden. De verschillende types haarden hebben ieder hun voordelen.

Inbouw houthaard

Een inbouw houthaard ziet er uit zoals we die kennen uit het verleden. Om een haard in te bouwen in een muur kan je gebruik maken van een bestaande schouw of je kunt er één installeren om je haard in te bouwen.

Vrijstaande houthaard

Een vrijstaande haard kan overal geplaatst worden, zo lang je een schouw of uitgang naar buiten kan voorzien. Haarden die vrij in de ruimte geplaatst worden, springen meteen in het oog en geven de ruimte een moderne look.

Wanneer je kiest voor een vrijstaande haard, heb je nog keuze uit verschillende opties, zoals bijvoorbeeld een tunnelhaard of driezijdige haard.

Fronthaard

De fronthaard geeft enkel langs de voorzijde zicht op de vlammen. Dit type houthaard kan als inbouw haard geplaatst worden, maar je kunt een fronthaard ook als vrijstaande haard laten plaatsen.

Tunnelhaard

Een tunnelhaard geeft je zowel langs de voorzijde als langs de achterzijde zicht op de vlammen. Dit type haard is een moderne oplossing om een vrijstaande haard in je woning te integreren. De aangename warmte van het houtvuur verspreidt zich bijzonder goed in grotere ruimtes.

Hoekhaard

Een hoekhaard geeft langs 2 kanten zicht op de vlammen. Deze haarden worden meestal op een uitstekende hoek tussen 2 kamers geplaatst. Op die manier verwarm je makkelijk een woonkamer en open keuken. Bovendien geniet je in beide ruimtes van het vlammenspektakel.

inbouwhaard jide paul de smet

Driezijdige haard

Een driezijdige haard wordt tegen een muur geplaatst en steekt als het ware uit de muur. Je ziet langs drie kanten de vlammen. De verspreiding van de warmte in de ruimte werkt bij dit type haard erg efficiënt.

De voordelen van een houthaard

Behalve de authentieke gezelligheid, brengt een houthaard nog andere voordelen met zich mee. Zeker wanneer je kiest voor een moderne houthaard, geniet je van een haard die van alle opties en veiligheidsfuncties voorzien is.

  • Authentieke vlammenbeeld. Een houthaard geeft je een uitzicht dat beter kalmeert dan een televisiescherm. Het beeld van de zacht flakkerende vlammen is niet te evenaren door een andere kachel.
  • Goed geïsoleerd. Moderne haarden zijn erg goed geïsoleerd. Daardoor bereiken ze sneller hun optimale temperatuur en zorgen ze voor een schone verbranding.
  • Dankzij de goede isolatie en een optimale verbranding zijn moderne houthaarden vriendelijk voor het milieu en stoten ze tot 25 keer minder fijn stof uit dan een klassieke open haard.
  • Hoog rendement. Moderne haarden die uitgerust zijn met de nieuwste technologieën hebben een hoog rendement. Je krijgt meer warmte met minder brandstof.
  • Kies je stijl en smaak. Het assortiment houthaard is erg uitgebreid. Je kiest uit klassieke of moderne houthaarden in verschillende uitvoeringen. Er zit zeker wel een haard bij die perfect past in jouw interieur.

Welk merk houthaard kopen?

Er zijn erg veel merken die houthaarden verdelen op de markt. Bij Paul De Smet verdelen we alleen maar kachels en haarden van kwalitatieve en hoog aangeschreven merken, zoals Jidé, Hoxter, Dovre, Spartherm en ThermaTech houthaarden. Alleen zo kunnen we garanderen dat alle producten uit ons assortiment je jaren warmte en comfort zullen geven. Kom dus zeker eens een kijkje nemen in onze toonzaal om de haard te vinden die jouw woning de komende tijd nog wat gezelliger zal maken!

Waar kan je een houthaard kopen?

Een houthaard kopen, doe je best bij een erkend verdelen met kennis van zaken. Paul De Smet is gespecialiseerd in kachels en haarden. Je kunt bij ons terecht voor advies tijdens je zoektocht naar de perfecte verwarming voor jouw woning. We zorgen ook voor een correcte installatie en aansluiting van de verwarming. Na je aankoop kan je ook altijd bij ons terecht met vragen of problemen. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Meer informatie over onze houthaarden?

Vertel ons over je dromen,
we bekijken graag samen hoe we die kunnen vervullen.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Bijna van jou