loading-icon

Moderne mazoutkachels

Stookoliekachels zijn een interessante manier om je woning of ander pand efficiënt te verwarmen. Dankzij de moderne designs en de technologische innovatie in de sector, geniet je met een mazoutkachel van een schone en veilige warmte.

De huidige generatie mazoutkachels die je bij Paul De Smet kunt kopen, zijn stil, geurloos en vriendelijk voor het milieu. Ze hebben een hoog rendement en verbruiken dus relatief weinig stookolie. Bovendien voldoen al onze kachels aan de strengste veiligheidsnormen en regelgeving.

Moderne mazoutkachel

Wat is een mazoutkachel?

Mazout of stookolie kan gebruikt worden om te verwarmen met een mazoutkachel. De stookolie wordt verbrand en produceert zo een aangename warmte.

Mazoutkachels hebben een relatief hoog rendement tussen 80 en 85%. Het is uiteraard wel belangrijk dat je voor voldoende verluchting zorgt.

De kachels wegen gemiddeld tussen de 80 en 150 kg en moeten altijd door een vakman geplaatst worden.

Geniet van de voordelen van een stookoliekachel

Mazoutkachels hebben andere voordelen dan pakweg een houtkachel of gaskachel. Dat komt omdat het complete proces anders te werk gaat. Dit zijn enkele redenen waarom de keuze voor stookolie een solide beslissing is!

  • Laag verbruik en goed rendement. Huidige stookoliekachels verbruiken steeds minder brandstof, maar geven nog wel hetzelfde goede rendement.
  • Geniet snel van de warmte.
  • Een stookolietank gaat wel een tijdje mee. Je hoeft verder niet met hout te zeulen.
  • Hoewel dat ooit misschien anders was, moeten moderne mazoutkachels voldoen aan strenge regels op gebied van vervuiling en uitstoot.
  • Netjes in gebruik. Een oliekachel is een propere kachel. Ze wordt niet vuil aan binnen- of buitenkant.
  • Weinig onderhoud nodig. Een mazoutkachel blijft behoorlijk lang schoon. Je moet wel regelmatig je schoorsteen nakijken of laten vegen!
  • Kies uit een gevarieerd aanbod moderne kachels in onze winkel!
Mazoutkachel

Hoe werkt een mazoutkachel?

Een oliekachel is behoorlijk makkelijk in gebruik.

Wanneer de kachel is aangesloten op het mazoutvat, kan je de kachel aansteken volgens de instructies die je krijgt van de installateur. Je kunt er voor kiezen om de kachel de hele tijd op een laag pitje te laten branden, maar je kunt de kachel ook iedere keer doven en later weer opnieuw aansteken.

Een stookoliekachel vraagt weinig onderhoud. Je hoeft ze dus niet al te vaak te reinigen. Je doet er wel goed aan om aan de start van het seizoen de schoorsteen even na te kijken. Laat ook regelmatig een vakman je kachel nakijken en onderhouden.

Waar kan ik een stookoliekachel kopen?

Zoek je een moderne mazoutkachel of kachel die op stookolie werkt? Haardconcepten Paul De Smet in Ninove heeft gegarandeerd de perfecte kachel voor jouw woning. We beschikken over een divers aanbod aan kachels. Je vindt bij ons dus zeker een kachel die perfect in jouw interieur past.

Kom eens langs in onze showroom om de kachels van dichtbij te bekijken!

Mazout bestellen voor je kachel? Dat kan!

Naast het aanbod kachels kan je ook mazout bestellen bij Paul De Smet. Nog op zoek naar een mazoutleverancier waar je kan op vertrouwen? Contacteer ons voor meer informatie.

Vind de kachel die bij jou past

Contacteer ons voor vrijblijvend advies.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Bijna van jou