loading-icon

Gaskachels

Een gaskachel is een gezellige manier om je woning te verwarmen, zonder dat je met de nadelen van een houtkachel zit. Je hoeft niet met houtblokken te zeulen en vindt geen restjes boomschors verspreid in het huis. Toch geniet je van het uitzicht op de spelende vlammen en het comfort van een aangename warmte. De warmte die je met een gashaard introduceert, is makkelijk en exact te regelen. Meer dan genoeg redenen om voor een gashaard te kiezen!

Welke gaskachels bestaan er zoal?

Kachels op aardgas zijn beschikbaar in verschillende soorten, maten en designs. Kom gerust eens een kijkje nemen in onze showroom om de verschillende stijlen te bekijken!

Vrijstaande of ingebouwde gaskachel 

De keuze tussen een vrijstaande of ingebouwde gaskachel maak je best vooraf. Afhankelijk van de plek waar je de kachel wil installeren, moet je rekening houden met de mogelijkheden binnen jouw woning. Een vrijstaande gaskachel kan in principe overal staan, zolang je toegang hebt tot een afvoerkanaal of schouw. Een inbouw gashaard moet perfect passen bij de schouw.

Bekijk zeker eerst even de mogelijkheden binnen jouw woning.

Designs en stijlen

Gaskachels zijn verkrijgbaar in een ruim assortiment aan stijlen en designs. Voor ieder type interieurinrichting bestaat er wel een prachtige houtkachel. Of je stijl eerder landelijk, modern, vintage of strak is, je vindt ongetwijfeld de perfecte kachel bij Haardconcepten Paul De Smet in Ninove!

Moderne zwarte gaskachel

Hoe werkt een gaskachel?

Een gaskachel werkt op basis van aardgas. De meeste Vlaamse woningen zijn reeds aangesloten op aardgas of hebben die mogelijkheid ter beschikking. Aardgas is een bijzonder voordelige en veilige methode om je woning of kantoor te verwarmen. Heb jij een aansluiting voor aardgas? Dan is de installatie van een gaskachel misschien de ideale oplossing om jouw woning te verwarmen. Het is ook mogelijk om een gaskachel te installeren met een fles butaan of propaan gas.

Er bestaan 2 verschillende soorten gaskachels:

Gaskachel met gesloten verbranding

Een gaskachel met gesloten systeem gebruikt zuurstof van buitenaf om voor een verbranding te zorgen. Dit systeem heeft een hoog rendement en is bijzonder veilig. Je hebt er wel een doorgang naar buiten voor nodig. Meestal gebeurt de afvoer via een bestaande schouw of wordt er een schouw tegen de buitenzijde van de woning geplaatst.

Gaskachel met open verbranding

De gaskachel met open verbranding gebruikt zuurstof uit de ruimte om de verbranding mogelijk te maken. Dit systeem is verouderd en komt niet vaak meer voor in woningen. Het systeem heeft een minder goed rendement. Je kiest dus beter voor een gashaard met gesloten verbranding.

Voordelen van een gaskachel

Een gaskachel biedt bijzonder veel voordelen. Je maakt namelijk gebruik van alle voordelen van een natuurlijke warmtebron, zonder dat je de nadelen er bij hoeft te nemen. Kortom, dit type kachel biedt het beste van iedere wereld!

Bijzonder makkelijk in gebruik.
Geen gedoe met aanmaakblokjes of krantenpapier. Je kan de kachel aanmaken met een simpele druk op de knop of met je afstandsbediening.

Zorgt snel voor warmte.
Een kachel op aardgas zorgt voor een snelle opwarming van de ruimte. De opwarming begint meteen en de kachel blijft ook zonder inspanning op dezelfde temperatuur.

Schoner dan een houtkachel.
Je hoeft niet met hout te zeulen of stukjes houtschors op te ruimen in de woonkamer. Een kachel op gas is netjes en schoon!

Aangename warmte die perfect te controleren is.
De temperatuur van een gaskachel is perfect te controleren, tot op de graad. Je stelt de gewenste temperatuur in en de kachel zorgt voor de rest.

Gezellig genieten van het uitzicht op de vlammen!
Iedereen valt in zwijm voor de gezelligheid die een vuurtje creëert. Met een gaskachel kan je dus ook genieten van de prachtige vlammen in de haard.

Weinig onderhoud nodig.
Je hoeft de gaskachel niet al te vaak te onderhouden. Er blijven geen assen of verbrandingsresten achter na een avondje stoken. Een kachel op aardgas heeft slechts een keer per jaar een professioneel onderhoud nodig.

Gaskachels zijn bijzonder veilig.
Ze voldoen aan de strengste veiligheidsvoorschriften en beschikken over een heleboel extra veiligheidsmaatregelen. Een gaskachel is veel brandveiliger dan een houtkachel.

Afhankelijk van je exacte instellingen, is een gaskachel bijzonder energiezuinig.
Ze verbruikt dus helemaal niet zo veel gas, tenzij je de temperatuur graag rond de 35 graden hebt!

Kies uit verschillende designs.
Gaskachels zijn beschikbaar in tientallen stijlen en modellen. Ga je voor een landelijke stijl of kies je eerder voor een strakke, moderne kachel? Jij beslist!

Gaskachel modern

Hoeveel kost een gaskachel

Kachels op aardgas zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. De prijs hangt van verschillende specificaties af en kan dus fel variëren. Volgende factoren spelen een rol:

  • Vermogen van de kachel (kW)
  • Energielabel
  • Type kachel (vrijstaand of inbouw)
  • Merk van de kachel

Naast de aankoopprijs van de kachel hou je best ook rekening met de installatiekost. Een gaskachel installeren laat je best aan een professional over. Alleen zo weet je 100% zeker dat je installatie veilig  is!

Waar kan ik een gaskachel op aardgas kopen?

Ben je op zoek naar een mooie en kwalitatieve gaskachel in regio Ninove? Haardconcepten Paul De Smet heeft een interessant aanbod aan diverse kachels op aardgas. Kom dus zeker eens een kijkje nemen in onze showroom, waar je de verschillende modellen kan bekijken en vergelijken!

Vind de kachel die bij jou past

Contacteer ons voor vrijblijvend advies.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Bijna van jou