loading-icon

Een bio-ethanol haard is een voordelige manier om je woning te verwarming. Dit type haard moet aan weinig voorschriften voldoen en kan in bijna iedere woning of ruimte geïntegreerd worden. De haard maakt gebruik van bio-ethanol als brandstof en verspreidt snel een aangename warmte binnenshuis.

Wat is een bio-ethanol haard?

Bio-ethanol haarden werken met de brandstof bio-ethanol en hoeven niet voorzien te worden van een rookkanaal. Dat betekent dat je geen schoorsteen of schouw nodig hebt voor een schone en veilige verbranding.

Je vult het reservoir met goedgekeurde, zuivere bio-ethanol. Die brandstof verdampt tijdens het verwarmingsproces en verwarmt zo de keramische stenen die als brandbed dienen voor de brandstof. Het systeem is uitermate veilig en er bestaat geen brandgevaar bij het correct gebruik van dit type haard.

De voordelen van een bio-ethanol haard

Een interieur verwarmen met een bio-ethanol haard biedt een heleboel voordelen. Het is dan ook een geschikte manier van verwarmen in de meeste woningen en ruimtes.

 • Geen rookkanaal nodig.
  Doordat deze haard geen rookkanaal nodig heeft, kan een bio-ethanol haard in iedere woning geïntegreerd worden, ook wanneer er geen schoorsteen aanwezig is.
 • Organische, biologische brandstof en verbranding.
  Bio-ethanol is een biologische, schone brandstof die weinig impact heeft op het milieu. Deze brandstof bestaat uit gedenatureerde alcohol die 100% biologisch geproduceerd wordt.
 • Mobiele verwarming.
  Doordat de haard geen rookkanaal nodig heeft, kan je deze eventueel verplaatsen van de ene naar de andere ruimte. Het is een relatief mobiel type verwarming.
 • Geen roet, stof of as.
  Bij de verbranding van bio-ethanol komt er geen roet, stof of as vrij. Dat maakt dit type haard een bijzonder schone en onderhoudsvriendelijke manier van verwarmen. Je hoeft trouwens ook niet te zeulen met houtblokken of pellets.
 • Weinig ventilatie nodig.
  Je kunt een bio-ethanol haard gebruiken met een minimale ventilatie. Dat zorgt ervoor dat een bio-ethanol haard ook gebruikt kan worden in kleinere ruimtes, zoals een studio of appartement.
 • Geniet van de vlammen.
  Dit type haard geeft je zicht op een authentieke verbranding. Een bio-ethanol haard is mooi om naar te kijken en zorgt voor extra gezelligheid in je woning.
 • Een bio-ethanol haard is een veilig manier om je woning te verwarmen.
  Iedere haard is voorzien van een brandbeveiliging en de haard vormt geen gevaar in je woning. Kies zeker voor een haard van een kwalitatief en betrouwbaar merk en zorg dat je de brandstof bijvult volgens de voorschriften van de verdeler.
 • Voordelig in aankoop.
  Een bio-ethanol haard is voordelig in aankoop. Ook de installatie is vaak goedkoper omdat je geen rookkanaal hoeft te voorzien. Je laat de haard wel best installeren door een professional, zoals Paul De Smet.

Verschillende types bio-ethanol haarden

Bij je keuze voor een bio-ethanol haard kan je kiezen uit enkele verschillende types en formaten.  Afhankelijk van jouw specifieke wensen en woonsituatie kies je een uit een ruim assortiment aan verschillende mogelijkheden.

Vrijstaande bio-ethanol haard

Een vrijstaande haard kan op eender welke locatie in je woning geïnstalleerd worden. De meeste van deze haarden worden één keer geïnstalleerd en blijven daarna op dezelfde locatie staan. Indien gewenst kan een vrijstaande haard verplaatst worden naar een andere locatie in de ruimte of naar een andere kamer.

De vrijstaande bio-ethanol haard verspreid warmte rondom de haard. Zo kan je kiezen voor een centrale locatie of voor een installatie met oog op de verwarming van 2 of 3 ruimtes.

Inbouw bio-ethanol haard

Een inbouw haard wordt veelal geïnstalleerd in een vaste wand. Dat kan een zijmuur zijn, maar je kunt ook gebruik maken van een binnenmuur om in verschillende kamers van de warmte te genieten. Je kiest dus zelf of je de haard in een muur wil inbouwen of dat je de haard wil gebruiken als room divider, waarbij de haard aan 2 kanten warmte uitstraalt.

Bio-ethanol haard met glas

Een bio-ethanol haard met glas geeft je een prachtig zicht op het vlammenspel. De meeste van onze bio-ethanol haarden zijn uitgerust met een glazen front. Zo wordt de warmtebron ook meteen een sfeerhaard die voor extra gezelligheid in je woning zorgt.

Automatische bio-ethanol haard

Een automatische bio-ethanol haard is een slim verwarmingssysteem dat je veelal met een afstandsbediening kunt bedienen. Zo kan je met een simpele druk op de knop de haard inschakelen of uitschakelen. Bovendien kan je met dit type haard ook kiezen voor een automatische inschakeling wanneer de temperatuur onder een bepaald punt daalt.

Welk merk bio-ethanol haard kiezen?

Je kiest vandaag de dag uit een ruim aanbod aan haarden van verschillende kwalitatieve merken. Bij Haardconcepten Paul De Smet verdelen we enkel haarden van merken die hun pluimen al verdiend hebben. Zo ben je zeker dat je een kwalitatieve haard in huis haalt die je vele jaren gezelligheid en warmte kan bieden.

Waar kan je een bio-ethanol haard kopen?

Bij je zoektocht naar en kwalitatieve en duurzame bio-ethanol haard doe je best beroep op een ervaren verdeler. Haardconcepten Paul De Smet in Ninove is de expert op gebied van verwarming in jouw regio. Breng dus zeker eens een bezoekje aan onze showroom om alle mogelijkheden te ontdekken.

Onze technici komen bij je langs voor de professionele installatie van de nieuwe bio-ethanol haard in je woning. Zo weet je zeker dat de haard op een correcte manier geïnstalleerd wordt. Je kunt ook bij ons terecht voor meer informatie en advies over de verwarming van je woning.

Meer informatie over onze bio-ethanol haarden?

Vertel ons over je dromen,
we bekijken graag samen hoe we die kunnen vervullen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Bijna van jou