loading-icon

Een elektrische haard zorgt voor gezelligheid en warmte in je woning, net zoals een authentieke houtkachel. Je geniet van een weldoende warmte en een realistisch vlammenspel, maar dan zonder de verbranding en uitstoot! Zo haal je meteen gezelligheid in huis, zonder dat je hoeft te zeulen met houtblokken of zakken vol pellets.

Elektrische haarden zijn de ideale oplossing voor levensgenieters die oog hebben voor het milieu en de natuur.

Wat is een elektrische haard?

Een elektrische haard is een verwarmingsinstallatie die een realistisch vlammenbeeld weergeeft, maar eigenlijk enkel elektriciteit verbruikt. Er is dus geen echte verbranding en er ontstaan dus ook geen dampen of rook. Je kunt dit type verwarming makkelijk installeren in een woning waar geen schouw of rookkanaal aanwezig is.

Het is een milieuvriendelijk type verwarming waarmee je niet inboet op gezelligheid. Het vlammenspel is een visuele extra die de elektrische verwarming er uit laat zien als een authentiek vuur. Die vlammen worden vertoond via een LCD scherm en zijn moeilijk te onderscheiden van een echt vuur.

De voordelen van een elektrische haard

Een elektrische haard in huis heeft een heleboel voordelen. Dit type verwarming kan in de meeste woningen eenvoudig geïnstalleerd worden, zonder dat er grote breekwerken aan te pas komen.

 • Haal een gezellige sfeer in huis.
  Elektrische haarden bieden een realistisch vlammenspel. Je geniet dus van de warmte en de gezelligheid.
 • Er gebeurt geen fysieke verbranding bij een elektrische verwarming.
  Er bestaat dus nagenoeg geen brandgevaar. Een elektrische haard is één van de veiligste methodes om je woning te verwarmen.
 • Snel en praktisch.
  Met een simpele druk op een knop kan je de haard inschakelen of uitschakelen. Ook het instellen van de gewenste temperatuur gebeurt met een handige afstandsbediening.
 • Eender waar installeren.
  Omdat er geen rookkanaal nodig is bij de installatie van dit type verwarming, kan je de haard eender waar installeren. Het enige wat je nodig hebt, is een aansluiting op het stroomnet.
 • Vandaag de dag koop je een elektrische haard die weinig energie verbruikt en toch een hoog rendement heeft. Laat je zeker niet afschrikken door claims over verouderde elektrische verwarmingsinstallaties.
 • Stijlvol in ieder interieur.
  Elektrische haarden zijn verkrijgbaar in allerlei maten, soorten en modellen. Er bestaat ongetwijfeld een elektrische haard die perfect past in jouw interieur.
 • Makkelijk te installeren.
  De elektrische haard is klaar voor gebruik vanaf het ogenblik dat je de stekker in het stopcontact steekt. Sneller en makkelijker kan haast niet!

Verschillende types elektrische haarden

Elektrische haarden zijn beschikbaar in allerlei vormen, maten en designs. Afhankelijk van het beoogde gebruik en jouw design voorkeuren, kies je uit een ruim gamma aan mogelijkheden.

Vrijstaande elektrische haard

Een vrijstaande elektrische haard kan in principe verplaatst worden wanneer jij dat wil. Voor woningen waar je de elektrische haard als bijverwarming gebruikt om bijvoorbeeld een slaapkamer of badkamer te verwarmen, is een vrijstaand model zeker een goede keuze.

Inbouw elektrische haard

Inbouw haarden worden vaak geïnstalleerd in een bestaande open haard, maar je kunt er ook zelf een specifieke ruimte voor voorzien. Omdat er geen schouw of rookkanaal nodig is, kan je dit type inbouwhaard in eender welke muur installeren.

Elektrische open haard

Een elektrische open haard geeft een realistisch zicht op het vlammenspel. Zo lijkt het alsof je een open haard in de woonkamer hebt, terwijl de vlammen eigenlijk vertoond worden op een LCD scherm.

Hou je van gezelligheid in huis, maar wil je niet de nadelen van een houtkachel? Een elektrische open haard geeft je het beste van beide systemen.

TV meubel met elektrische haard

Een tv meubel met elektrische haard wordt steeds populairder. Er wordt veelal gekozen voor een inbouw elektrische haard die in het tv meubel wordt geïnstalleerd.

Haardconcepten Paul De Smet is gespecialiseerd in het uitwerken van concepten op maat. Wil jij graag een zicht op een realistisch vlammenspel in je tv meubel? Kom zeker eens langs in onze showroom. Onze medewerkers geven je graag wat meer uitleg over de mogelijkheden.

Elektrische haard Faber slaapkamer

Wat verbruikt een elektrische haard?

We merken dat veel consumenten afgeschrikt worden door het idee van een elektrische verwarming. Gelukkig kunnen we de theorie van de energie-slokop ontkrachten!

Moderne en hedendaagse elektrische kachels hebben een laag energieverbruik.

Het vlammenspel dat je te zien krijgt, verschijnt op een energiezuinig LCD scherm. Het verbruik van de visuele kant is dus alvast bijzonder klein.

Voor de verwarming zelf bestaat er een ruime keuze aan mogelijkheden. De haarden zijn beschikbaar met verschillende wattage en jij kiest bovendien zelf hoe intensief je met de haard wil verwarmen. Het exacte verbruik van je elektrische haard, is afhankelijk van de gebruikte wattage.

Welk merk kies ik best?

Elektrische haarden worden door verschillende fabrikanten verdeeld. Bij Paul De Smet werken we enkel samen met kwalitatieve merken die hun pluimen al verdiend hebben. Zo kunnen we onze klanten helpen met een kwalitatieve verwarming waar ze vele jaren plezier aan zullen beleven.

Bekijk zeker onze hoogstaande merken of breng een bezoekje aan onze toonzaal om de verschillende haarden van dichtbij te bekijken.

Een elektrische haard kopen in Ninove of omstreken?

Ben je op zoek naar een elektrische haard in Ninove of de omliggende regio? Haardconcepten Paul De Smet is dé expert op gebied van verwarming in jouw regio. Breng dus zeker een bezoek aan onze showroom om de verschillende types verwarming te ontdekken.

Bezoek ook onze realisatieblog, waar we onze bestaande projecten voor tevreden klanten uitlichten.

Onze ervaren medewerkers staan je met plezier te woord. We beantwoorden al je vragen en geven je uitgebreid advies op maat. Vertel ons over jouw wensen en over de ruimte die je wil verwarmen!

Meer informatie over onze elektrische haarden?

Vertel ons over je dromen,
we bekijken graag samen hoe we die kunnen vervullen.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Bijna van jou