loading-icon

Verwarmen met een houtkachel is een populaire manier van verwarmen in ons land. De verwarmingsmethode gaat al eeuwen mee en biedt nog steeds een hele berg interessante voordelen. Je bent onafhankelijk van het elektriciteits- en gas netwerk. Daarnaast geniet je van een comfortabele, natuurlijke warmte in huis.

In het assortiment van Paul De Smet vind je vrijstaande of inbouw houtkachels, maar ook bijzondere modelletjes, zoals de hangende houtkachel. We verdelen kachels van de meest gerenommeerde merken: Dovre, Jotul, Saey en meer!

De voordelen van een houtkachel

De charmante en natuurlijke warmte van een echte houtkachel brengt een gezelligheid mee in je woning die je met geen andere verwarming kan evenaren. Het is dan ook om die reden dat veel mensen nog steeds kiezen voor de authentieke kachel.

 • Denk aan het milieu.
  Er wordt de laatste tijd veel over houtkachels gesproken wanneer men het over het milieu heeft. Wanneer je het juiste hout gebruikt, veroorzaakt je kachel geen negatief impact op het milieu.
 • Kachels om hout mee te stoken, zijn tegenwoordig bijzonder veilig. De merken die we verdelen zijn allemaal uitgerust met de nodige veiligheidsfuncties.
 • Stoken op hout is zuinig, zeker wanneer je op een verantwoorde en slimme manier stookt.
 • Authentieke charme.
  Een avondje vlammen staren, is bijzonder ontspannend. Met het knetterende geluid van brandend stookhout erbij is het gezelligheid ten top!
 • Kan overal geplaatst worden.
  Om een kachel te installeren, heb je enkel een doorgang naar buiten nodig. Verder kan dit type kachel eender waar geïnstalleerd worden.
 • Veel keuzemogelijkheden.
  Het aanbod aan kachels is bijzonder groot. Je vindt gegarandeerd de perfecte kachel in ons aanbod.

Soorten houtkachels

Houtkachels zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. Ongeacht jouw interieurdesign of stijl, er bestaat altijd wel een leuke kachel die perfect in je interieur past!

Vrijstaande houtkachel

Een vrijstaande kachel kan je vrijwel overal plaatsen. Je hebt enkel een doorgang naar buiten nodig voor de afvoer van rook.

Onze vrijstaande kachels zijn verkrijgbaar in allerlei stijlen en modellen. Kies jij voor een strakke, moderne houtkachel of voel je meer voor een charmant en authentiek kacheltje?

Inbouw houtkachels

Een kachel inbouwen kan makkelijk in een nieuwbouwwoning. Bij een bestaande woning kan de kachel ingebouwd worden in een bestaande schouw, maar je kunt er ook voor kiezen om een schouw te bouwen voor je kachel.

Het inbouwen van een kachel kan op verschillende manieren en in verschillende stijlen gebeuren. Jij kiest zelf welke kachel en stijl het best past bij jouw interieur.

Hangende houtkachels

Hangende kachels zijn erg modern en geven een ruimtelijk gevoel in de kamer doordat de vloerruimte beschikbaar blijft.

Gietijzeren kachel

Gietijzeren kachels hebben als grootste voordeel dat ze de warmte bijzonder lang vast houden. Het gietijzer absorbeert de warmte en blijft die nog enige tijd uitstralen, ook wanneer de kachel gedoofd is. Dit materiaal biedt bovendien ook een heleboel personalisatiemogelijkheden.

Plaatstalen kachel

Het gebruik van plaatstaal resulteert in moderne houtkachels. Dit type materiaal is bijzonder strak en modern. Het levert bovendien een goed rendement op. Plaatstaal verdeelt een convectiewarmte in de hele ruimte.

Waarop moet je letten als je een houtkachel gaat kopen?

Een houtkachel is een gezellige en aangename manier om je woning warm te stoken. Dit zijn de aspecten waar je best rekening mee houdt voordat je jouw kachel in huis haalt.

Schouw en afvoer

Om met hout te kunnen stoken in je huis heb je eerst een afvoer naar buiten nodig. Je kan eventueel een bestaande schouw gebruiken, maar je kunt eventueel ook zelf een nieuwe schoorsteen installeren.

Te verwarmen oppervlakte

De ruimte die je wil verwarmen met je houtkachel is een belangrijk aspect bij de keuze voor de juiste verwarming.

Met een houtkachel kan je makkelijk de woonkamer en een aansluitende ruimte verwarmen. Wil je jouw hele huis verwarmen op hout? Dan kan je ervoor kiezen om je kachel aan te sluiten op de CV ketel om de warmte te verspreiden in je woning.

Wil je jouw kachel aansluiten op de centrale verwarming? Neem contact met ons op voor gericht advies.

Schoorsteenfilter

Een speciale schoorsteenfilter zorgt er voor dat je de uitstoot van fijn stof tot een absoluut minimum beperkt. Zo verlaag je de ecologische impact van jouw kachel.

Moderne Spartherm houtkachel

Welk merk houtkachel kopen?

Alle gerenommeerde merken die houtkachels in hun assortiment hebben, vind je ook in ons aanbod terug.

Al deze merken hebben een aanbod aan kwalitatieve kachels met een hoog rendement. Ze verdelen allemaal moderne en veilige kachels die aan de strengste veiligheidsvoorschriften voldoen.

De keuze voor een specifiek merk heeft veelal te maken met persoonlijke smaak. Je kunt bij ons terecht voor kachels van de merken Dovre, Jotul, Saey en meer.

Waar kan je een houtkachel kopen?

Een degelijke en kwalitatieve houtkachel koop je bij een ervaren professional. Die vakman kan de kachel ook meteen bij je thuis installeren. Zo weet je zeker dat de kachel veilig geïnstalleerd en aangesloten is. Paul De Smet is een erkend installateur van kachels. Bij ons zit je meteen goed voor de aankoop, installatie en excellente service na verkoop.

Je houtkachel online kopen kan vanaf nu ook in onze webshop. Ontdek onze beschikbare modellen en promoties.

Neem contact met ons op voor meer informatie of kom eens langs in onze showroom in Ninove.

Op zoek naar een nieuwe houtkachel?

Contacteer ons voor vrijblijvend advies.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Bijna van jou