loading-icon

Wie voor een haard of kachel van Dovre kiest, kan op beide oren slapen. Dit Belgisch familiebedrijf heeft meer dan 80 jaar ervaring in de productie van gietijzeren kachels en haarden. Ze combineren al jarenlang een uitzonderlijke kwaliteit met vakkennis, innovatie en design.

De  slogan van Dovre luidt: “vuur met karakter”. En daarvan zijn we bij Haardconcepten Paul De Smet helemaal fan! Als erkend Dovre verdeler helpen we je graag de perfecte haard of kachel te vinden.

Dovre houthaarden

Ook zo’n fan van een gezellig houtvuur? Om op een verantwoorde manier hout te stoken, kies je best voor een moderne houthaard. Een inbouw- of inzethaard combineert gezelligheid met een hoog rendement, dankzij duurzame innovaties zoals meervoudige verbranding.

Wist je dat hout, in tegenstelling tot fossiele brandstoffen, een 100% hernieuwbare energiebron is? Bovendien voldoen Dovre houthaarden aan de strengste milieunormen ter wereld, gezien 80% van de productie aan kachels en haarden bestemd is voor export.

Kortom: een moderne, efficiënte houthaard van een duurzaam merk is maximaal efficiënt met een minimum aan vervuiling.  Het strakke design van hun inbouw- en inzethaarden past bovendien in elk interieur.

houthaard dovre paul de smet

Dovre houtkachels

Dovre biedt naast inbouwhaarden ook een volledig assortiment vrijstaande kachels aan. Met dezelfde kwaliteitsgarantie en aandacht voor het milieu.

Wie kiest voor de betrouwbaarheid van een Dovre houtkachel, hoeft echter niet in te boeten aan design. Fans van een moderne, robuuste houtkachel vinden in de Rock-serie zeker hun gading. Een klassiek interieur vraagt om de Classic-reeks. Liefhebbers van retrodesign zijn dan weer ongetwijfeld weg van het Vintage-gamma.

Dovre gaskachels

Dat een gaskachel werkt op basis van aardgas, is waarschijnlijk geen nieuws. Maar wist je dat, dankzij de nieuwste ontwikkelingen, deze kachels een pak minder vervuilend zijn dan vroeger? Bovendien ben je met een Dovre gaskachel zeker van een maximaal rendement.

Naast gebruiksgemak, kan je genieten van een prachtig vlambeeld zonder gedoe. De realistische houtstammen creëren de illusie van een heerlijk houtvuur. Gezelligheid troef!

Dovre modellen

Dovre kachels en haarden worden in België vervaardigd. In hun eigen gieterij wordt enkel met hoogwaardig gietijzer gewerkt. Op gebied van kwaliteit kan je dus niet missen. Maar wat met design?

Klassiek, modern of retrodesign? We garanderen je dat er zeker een model is dat je kan bekoren. Voor elke stijl en elke woonkamer is er een passende haard of kachel. Zo is de “Vintage”-serie al 10 jaar een aanwinst voor elk interieur. Bekijk hier onze realisaties of kom de verschillende vintage of moderne modellen bekijken in onze toonzaal.

Dovre verdeler

Als erkend Dovre dealer, staan we je bij met een vlekkeloze service. We helpen je graag bij herstellingen en het onderhoud aan je haard of kachel. Ook met onderdelen en reparaties kunnen we je verder helpen.

Benieuwd geworden? Als erkend verdeler hebben we bij Haardconcepten Paul De Smet heel wat modellen in onze ruime toonzaal in Ninove. We maken er graag tijd om te luisteren naar al je wensen en vragen.

Neem hier contact op

Interesse in een Dovre haard?

Contacteer ons voor meer informatie of kom langs in onze showroom.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Bijna van jou