loading-icon

Een gashaard heeft heel wat voordelen. Een hoog rendement, modern design en groot bedieningsgemak, om er maar een paar te noemen. Heeft een gashaard onderhoud nodig? In vergelijking met andere verwarmingstoestellen, vraagt een gashaard weinig onderhoud.

De jaarlijkse onderhoudsbeurt van je gashaard laat je wel best wel uitvoeren door een professional. Bij Paul De Smet staan we graag in voor het onderhoud van je gashaard. Maar hoe een gashaard onderhouden? En hoe vaak schoonmaken? We geven hier een antwoord op enkele brandende vragen.

Heeft een gashaard onderhoud nodig?

Net als alle andere toestellen, heeft een gashaard een jaarlijkse onderhoudsbeurt nodig. Een van onze professionals zorgt er voor dat u uw gashaard optimaal kan blijven gebruiken.

Tijdens zo’n onderhoudsbeurt wordt de volledige haard gecontroleerd. Hij wordt stofvrij gemaakt, zodat de haard goed kan branden en de ontsteking optimaal werkt. Een grondig onderhoud garandeert een veilige en zuinige gashaard. Zo kan je terug een jaartje zorgeloos genieten van de warmte en sfeer van je gashaard!

Waarom een periodiek onderhoud?

Het periodiek onderhoud van je gashaard door een vakman laten uitvoeren wint aan belang. Ondanks alle voordelen van gashaarden en gaskachels, schreef de Vlaamse Overheid voor om minder fossiele brandstoffen te gaan gebruiken. Door de steeds strengere restricties, is het dus van belang om je gashaard zo lang mogelijk te laten meegaan.

Een jaarlijks onderhoud door een professional zoals Paul De Smet Ninove garandeert een lange levensduur voor je gashaard. Niet alleen gaat je gashaard langer mee, het verzekert ook een veilig gebruik en je hebt minder kans op storingen.

Onderhoud gashaard

Hoe vaak een gashaard schoonmaken?

We krijgen dikwijls de vraag: hoe vaak laat ik mijn gashaard schoonmaken? Het antwoord: dat hangt af van hoe frequent je je haard gebruikt. Doorgaans raden we aan om een- tot tweemaal per jaar je gashaard te laten onderhouden door een vakman.

Wil je de periodieke onderhoudsbeurt tot één maal per jaar beperken? Dan hebben we een gouden tip: laat ook ’s zomers de waakvlam aan. Waarom? Wanneer de haard lange tijd volledig wordt uitgeschakeld, kan stof en vervuiling zich ophopen in de installatie. In dat geval is een frequenter onderhoud aangewezen.

Hoe wordt een gashaard onderhouden?

Bij Paul De Smet zijn we gespecialiseerd in het periodiek onderhoud van alle soorten haarden. Dit is hoe we te werk gaan bij gashaarden.

 1. We verwijderen eerst stof en vervuiling aan de binnenkant van je haard.
 2. We reinigen het glas met een neutraal product en een zachte microvezeldoek.
 3. We controleren de verschillende onderdelen van je gashaard.
  1. Functioneren de thermokoppel, de waakvlamleiding en het ontstekingsmechanisme nog steeds naar behoren? Hoe zit het met de gasaansluiting en het dichtingskoord?
  2. We maken de houtstammen of stenen stofvrij en kijken na of ze niet verschoven zijn. Zo geniet je steeds van het mooiste vuurbeeld.
 4. We voeren kleine herstellingen meteen uit.

Waarom  kiezen voor Paul De Smet?

 • We zijn gespecialiseerd in periodiek onderhoud van gashaarden. De klus is dus altijd snel geklaard.
 • Je haard laten nakijken door een vakman garandeert een veilige gashaard.
 • Onze professionals zorgen er voor dat je haard terug naar behoren kan functioneren.
 • Je bent er zeker van dat je gashaard steeds zuinig blijft werken.
 • Een jaarlijks onderhoud impliceert ook een langere levensduur van je haard.
 • Alle onderhoudswerken worden door een vakman Je kan terug een jaar op beide oren slapen.

Je periodieke onderhoud inplannen bij Paul De Smet?

We zorgen ervoor dat je gashaard in topconditie blijft.

Contacteer ons

Onze overige blog items

Bijna van jou