loading-icon

Een gashaard brengt warmte en gezelligheid in je interieur. Je geniet van het zicht op de vlammetjes en stelt de temperatuur in met je smartphone of afstandsbediening. Of je nu een vrijstaande haard kiest of eerder voor een inbouw model gaat, in ons assortiment vind je ongetwijfeld het perfecte exemplaar voor jouw woning.

Verschillende soorten gashaarden

Een haard op gas is op verschillende manieren te implementeren in je woning. Zo kan je kiezen voor een inbouw gaskachel, een vrijstaande gaskachel of een hangende haard.

Vrijstaande gashaard

Een vrijstaande haard is makkelijk te plaatsen en geeft je ruimte meteen heel wat charme en huiselijkheid.

Deze haarden zijn makkelijk te installeren, zonder dat je grote breekwerken hoeft te doen. Je hebt wel een afvoerbuis of schouw nodig.

In het assortiment vrijstaande haarden vind je een heleboel verschillende stijlen en modellen terug. Ga jij eerder voor een moderne look of hou je van een authentieker type?

Inbouw gashaard

Inbouwhaarden worden verwerkt in een muur of schouw. Je kunt ze ook inbouwen in een bestaande schouw.

Ook op gebied van inbouwkachels heb je een ruime keuze qua stijl. Kies je voor een fronthaard, een tweezijdige gashaard of hoekhaard, een driezijdige haard, een tunnelgashaard of een room divider? Daarna kan je de afwerking nog personaliseren.

Hangende gashaard

Een vrij hangende haard wordt vaak centraal in de ruimte geplaatst en geeft zo een aangename warmte rondom de haard vrij. Dit type haard is perfect om grotere ruimtes te verwarmen.

Qua design is de vrij hangende haard erg populair, want je houdt de vloerruimte vrij en cre├źert een open gevoel in de ruimte.

Dik Geurts hangende gashaard

De voordelen van een gashaard

Gashaarden zijn een duurzame en interessante manier om je woning te verwarmen. Moderne haarden op gas zijn goed uitgerust met handige functies die jouw leven makkelijker maken. Zeker wanneer jouw woning al is aangesloten op het aardgasnetwerk, is de keuze voor een haard op gas makkelijk gemaakt.

 • Makkelijk te bedienen.
  Met de afstandsbediening of via een app op je smartphone kan je ieder detail van de haard bijstellen: vlamhoogte, vuurbeeld, temperatuur? Jij kiest!
 • De gashaard registreert en signaleert wanneer het tijd is voor onderhoud of wanneer je een service moet inplannen.
 • Rendement van meer dan 80%.
  Moderne haarden zijn ontworpen om zo veel mogelijk warmte te genereren met zo in mogelijk brandstof. Je gaskachel presteert dus goed met een laag verbruik.
 • Laag stroomverbruik.
  Onze haarden hebben een energiezuinige werking. De meeste haarden zijn voorzien van het energielabel A of B.
 • Alle onze verwarmingsapparatuur voldoet aan de strengste veiligheidsvoorschriften. Het gaat dan ook over moderne haarden die voorzien zijn van de nodige snufjes om de veiligheid te garanderen.
 • Een gashaard verspreidt geen geur.
  Je kan de haard dus probleemloos in de woonkamer, keuken of andere leefruimte installeren.

Hoe werkt een gashaard?

Gashaarden zijn gelukkig bijzonder makkelijk in gebruik. Nadat de haard geïnstalleerd is door een erkend installateur, zoals Paul De Smet, kan je meteen gebruik maken van je nieuwe verwarming.

De haard is aangesloten op het aardgasnetwerk en is dus altijd voorzien van brandstof. Je hoeft over het algemeen niet met gastanks te sleuren. Sommige kachels kan je ook gebruiken met flessen butaan of propaan.

Het type verbrandingssysteem

Gashaarden werken met een open of een gesloten verbranding.

Bij een open verbranding haalt de kachel zuivere zuurstof uit de ruimte waarin die staat. Je moet de ruimte dus blijven ventileren. Je kiest hier of de vlammen achter glas zitten of dat je een open haard installeert.

Bij een gesloten verbranding voert de haard schone lucht van buiten aan. Restgassen worden ook meteen naar buiten afgevoerd. Bij dit type haarden zitten de vlammen altijd in een gesloten circuit en achter glas. Gesloten verbranding geeft een hoog rendement.

Vermogen van de haard

Het vermogen van de verschillende haarden in ons aanbod varieert. Je kiest het vermogen best op basis van de te verwarmen oppervlakte in je woning.

Onze medewerkers informeren je graag over de opties en geven je advies voor gebruik en verwarming in jouw woning.

DRU Gashaard wit

Hoeveel kost een gashaard in gebruik?

Voor 1 m3 aardgas betaal je minder dan 1ÔéČ.

Moderne gashaarden hebben een laag verbruik voor het rendement dat ze opleveren. Je kan je haard dus al makkelijk meerdere uren goed laten branden voor minder dan 1ÔéČ.

Een gashaard installeren en afwerken

Het installeren van haarden en kachels laat je best over aan een expert.

Haardconcepten Paul De Smet heeft meer dn 50 jaar ervaring met verwarmingsinstallaties en de plaatsing van kachels. Je neemt dus best contact met ons op voor de installatie van je gashaard.

Benieuwd naar hoe een gashaard tot leven komt in een interieur? Ontdek onze tevreden klanten waar we reeds een gashaard installeerden.

Waar kan je een gashaard kopen?

Een gashaard kopen doe je best in een speciaalzaak voor verwarming.

Bij Paul De Smet kan je rondkijken in het complete assortiment verschillende kachels en haarden. Onze medewerkers helpen je graag verder tijdens je zoektocht naar de ideale kachel of haard voor jouw woning.

Je vindt bij ons ook pelletkachels, gaskachels, mazoutkachels en houtkachels.

Breng een bezoekje aan onze toonzaal in Ninove!

Meer informatie over onze gashaarden?

Vertel ons over je dromen,
we bekijken graag samen hoe we die kunnen vervullen.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Bijna van jou