loading-icon

Een pelletkachel is een milieuvriendelijke manier om je woning of werkruimte warm te stoken. Ben je op zoek naar een kleine kachel of eerder een groter model om in te bouwen? Paul De Smet in Ninove heeft een groot assortiment aan verschillende types kachels en haarden. We verdelen kwalitatieve merken, zoals MCZ en Harman pelletkachels.

De voordelen van een pelletkachel

Naast het feit dat pelletkachels duurzaam en milieuvriendelijk zijn, geniet je met dit type kachel van een heleboel andere voordelen:

 • Autonomie van 12 tot 36 uren.
  Een gevulde pelletkachel kan een hele tijd op een rustig pitje branden zonder dat je pellets hoeft bij te vullen.
 • Rendement van 90% of meer.
  Dit type kachel zorgt voor een goed regelbare, aangename warmte, zonder dat je te veel brandstof verbruikt.
 • Even gezellig als echt hout, maar dan properder!
  Je ziet bij dit type kachel ook de vlammen en gloed in de kachel. Het vuile hout wordt vervangen door makkelijk doseerbare pellets.
 • Stoken met pellets is een milieubewuste manier van verwarmen dankzij de C02-neutrale uitstoot van de kachel.
 • Regelbaar comfort.
  Met behulp van de afstandsbediening kan je de temperatuur perfect instellen. Ook de kamerthermostaat is een makkelijke methode om de temperatuur in een ruimte op peil te houden.
 • Geniet van de stilte.
  Moderne pelletkachels zijn nagenoeg helemaal stil. Je kunt dus genieten van de rust en stilte in huis.
 • Volautomatische verwarming.
  Pelletkachels werken met een thermostaat en afstandsbediening. Ze kunnen autonoom een bepaalde temperatuur bewaren, zonder dat jij daar moeite voor hoeft te doen.
 • Kies je stijl en model.
  In ons ruime aanbod kachels vind je gegarandeerd een kachel die perfect past binnen jouw design en stijl.

Verschillende types pelletkachels

Pelletkachels zijn verkrijgbaar in verschillende types en modellen. Afhankelijk van jouw design voorkeuren en bouwstijl, vind je zeker en vast een interessant aanbod in ons assortiment. Weet je niet goed welke pelletkachel het best past bij jouw leefstijl en interieur? Kom dan eens langs in onze showroom. Onze medewerkers geven je graag wat meer uitleg over de verschillende types en modellen.

Vrijstaande pelletkachel

Vrijstaande pelletkachels geven iedere ruimte meer charme en authenticiteit.

Ze zijn het makkelijkst om te integreren in een bestaand huis. Je hoeft er geen breekwerken voor uit te voeren, zo lang je een schouw of afvoerbuis beschikbaar hebt.

Ook bij de vrijstaande modellen heb je een ruime keuze aan prachtige kachels. Kies je een kleine pelletkachel voor een kleinere ruimte of buitenverblijf? Of ga je voor een groot model waarmee je de hele woning kan verwarmen?

Inbouw pelletkachel

Een inbouw pelletkachel neem je best mee op in de bouwplannen, maar je kunt ze ook integreren in een bestaande haardopening.

Dankzij de verschillende stijlen en inbouwmogelijkheden is een inbouwkachel makkelijk te plaatsen in ieder type interieur. Je kiest zowel je stijl op gebied van kachels, maar ook de inbouwmethode kan je zelf kiezen.

Onze vooraanstaande merken

Ontdek onze kachels van verschillende vooraanstaande merken. Ook MCZ pelletkachels en Harman pelletkachels zijn in ons assortiment terug te vinden.

Pelletkachel zwart

Hoe werkt een pelletkachel?

Kachels die met pellets als brandstof werken, zijn eenvoudig om aan te steken en gebruiksvriendelijk. Het is dan ook om die redenen dat dit type kachels de laatste jaren aan populariteit winnen.

Een pelletkachel aansteken doe je door de kachel aan te schakelen.

De gloeispiraal begint te gloeien en de kachel transporteert automatisch een hoeveelheid pellets naar het branderbakje. De pellets beginnen te branden en de gloeispiraal gaat weer uit wanneer het vuur eenmaal brandt.

Afhankelijk van het verschil tussen de huidige temperatuur en de gewenste temperatuur zal de kachel een grotere hoeveelheid pellets verbranden en dus ook meer warmte produceren.

Wanneer je de kachel uitschakelt, stopt de toevoer van verse pellets. De brandstof die zich nog in het bakje bevindt, zal verder opbranden.

Hoeveel kost het om pellets te kopen?

Houtpellets worden gemaakt van resthout, zoals houtspaanders of snoeihout. Dit resthout wordt onder hoge druk bij elkaar geperst en verwerkt tot pellets van gelijke grootte. Doordat het hout onder hoge druk samengeperst wordt, ligt de energiewaarde van pellets erg hoog.

Pellets zijn een goede brandstof om mee te verwarmen, want de kostprijs van pellets ligt redelijk laag. Bovendien blijft de prijs van pellets doorheen de tijd ook mooi stabiel. Zo kom je niet makkelijk voor verrassingen te staan.

Pellets bestellen kan ook bij Paul De Smet.

Een pelletkachel installeren in jouw woning?

Wil jij ook genieten van een aangename, milieubewuste warmte? Dan is een pelletkachel misschien de ideale manier om jouw woning te verwarmen.

Een pelletkachel installeren laat je best over aan een professional. Zo kan een professioneel installateur, zoals Paul De Smet jouw nieuwe kachel veilig en gebruiksklaar installeren.

Neem contact met ons op of breng een bezoekje aan onze showroom in Ninove.

Waar kan je een pelletkachel kopen?

Haardconcepten Paul De Smet is gespecialiseerd in verwarmen. We beschikken dan ook over een ruim aanbod aan verschillende soorten kachels.

We hebben meer dan 50 jaar ervaring met brandstoffen en verwarming. In ons ruime assortiment vind je pelletkachels, gaskachels, mazoutkachels en houtkachels. Jouw droomkachel zit er ongetwijfeld bij!

Ben je op zoek naar de perfecte kachel en wil je graag eerst advies inwinnen bij een expert? Onze medewerkers helpen je graag verder met uitleg en advies.

Vind de pelletkachel die bij jou past

Contacteer ons voor meer informatie.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.