loading-icon

De regering beloofde een automatische korting van €200 op de stookoliefactuur. In de praktijk wordt het vermoedelijk een bedrag dat na de betaling van de factuur aangevraagd kan worden.

Waar kan ik mijn cheque van €200 aanvragen?

Op dit moment is dit nog niet helemaal duidelijk. De overheid besliste om een stookoliekorting van €200 euro en een verwarmingspremie van €100 te geven om de energiefactuur te verlichten, maar communiceerde nog niet hoe dit praktisch allemaal in z’n werk zal gaan.

De regering-De Croo beloofde midden maart dat alle gezinnen die hun woning verwarmen met stookolie, propaan of butaan dit jaar een eenmalige korting van €200 krijgen op de factuur. Wie eerder dit jaar al zijn stookolietank liet bijvullen hoeft niet te vrezen, de stookoliecheque wordt retroactief terugbetaald, zo klonk het.

Wij vatten voor u samen:

  • De stookoliepremie van €200 wordt vermoedelijk pas vanaf de zomer uitbetaald.
  • Ze lijkt geen atuomatische korting op de factuur te worden, maar een bedrag dat na betaling bij de overheid teruggevorderd kan worden.
  • Een korting op de factuur was moeilijk omdat leveranciers geen mogelijkheden hebben om fraude vast te stellen.

Van zodra er meer nieuws is over de praktische regelingen rond de subsidies zal u het vernemen via het nieuws en via ons kanaal hier.

Brandstoffen

Onze overige blog items

Bijna van jou