loading-icon

Op zoek naar een alternatief voor een gashaard zonder in te boeten aan warmte en gezelligheid? Er zijn heel wat mogelijkheden. We zetten de interessantste alternatieven voor een gashaard voor je op een rijtje.

Bio-ethanol haard als alternatief voor een gashaard

Is je woning niet voorzien van een rookkanaal? Dan is een bio-ethanol haard een prima alternatief. Deze type haarden winnen steeds meer aan populariteit omwille van de betaalbaarheid van de brandstof én het authentieke vlammenspel.

Bijkomende voordelen van een bio-ethanol haard:

 • bio-ethanol is een biologische brandstof met weinig impact op het milieu
 • weinig ventilatie nodig, ideaal voor studio’s of appartementen
 • geen roet, stof of as bij verbranding van bio-ethanol
 • 100% veilig en helemaal geurloos
 • voordelig in aankoop en installatie

Goed om te weten: een bestaande gashaard kan gemakkelijk omgebouwd worden naar een bio-ethanol haard.

bio ethanol haard roomdivider

Elektrische haard als alternatief voor een gashaard

Ook de elektrische haard is een waardige vervanger voor de gashaard. Je woning hoeft niet aangesloten te zijn op het gasnetwerk en je hebt geen rookkanaal nodig. Wie kiest voor een elektrische sfeerhaard kan op deze voordelen rekenen: 

 • Makkelijk en overal installeerbaar
  Elektrische haarden hebben geen nood aan een afvoerkanaal. Dat maakt een elektrische haard eenvoudig en zo goed als overal te plaatsen. Dus geen rookkanaal, geen schouw én geen verbouwingswerken. Je plugt het toestel in het stopcontact en met één druk op de knop heb je een brandende haard.
 • Zuinig in verbruik
  Zeker in combinatie met zonnepanelen is een elektrische haard een voordelige keuze.
 • Natuurlijke vlam- en rookeffecten
  De nieuwste modellen worden alsmaar realistischer. Ook haardopstellingen als een tv-meubel met elektrische haard of cinewall met elektrische haard behoren tot de mogelijkheden.

Pelletkachel als alternatief voor een gashaard

Met een pelletkachel geniet je van het onderhoudsgemak en de gebruiksvriendelijkheid van een gashaard, maar dan met een hoger rendement. Terwijl de gasprijzen flink kunnen schommelen, blijft de prijs van pellets relatief stabiel. Dat maakt een pelletkachel een slimme investering en een voordelige manier van verwarmen.

Een extra voordeel: een pelletkachel heeft geen specifieke installatievereisten. Het enige wat je nodig hebt is stroom. Je installeert een vrijstaande pelletkachel dus waar je wilt, gezien de rook naar buiten wordt geleid door geforceerde ventilatie. Een traditionele schoorsteen met groot rookkanaal is dus niet nodig.

Saey Pelletkachel Paul De Smet

Vind de haard of kachel die bij je past

Onze specialisten geven je graag deskundig advies over de ideale haard of kachel voor jouw woning.

Contacteer ons

Onze overige blog items

Bijna van jou