loading-icon

Ben je op zoek naar een statement haard voor je leefruimte? Dan is de hangende kachel – hanghaard of zwevende haard – misschien wel iets voor jou. Deze soort haard is een echte eyecatcher, en bovendien makkelijk in onderhoud en praktisch in gebruik. In deze blog krijg je een antwoord op de 5 meest gestelde vragen over dit type verwarming en ontdek je de mogelijkheden van een hanghaard op gas of een hanghaard op hout.

Een Ā hanghaard – zwevende haard of hangende haard – is letterlijk een haard die hangt. Dit type haard heeft geen sokkel of onderstel en hangt dus volledig los van de grond. Hanghaarden worden opgehouden door het rookafvoerkanaal en zorgen net zoals de doorkijkhaard voor een bijzonder visueel effect in je interieur. Vooral wanneer hij centraal in het vertrek hangt, verspreidt hij gelijkmatig een milde warme lucht over de hele ruimte.

Hanghaarden zorgen net zoals de doorkijkhaard voor een bijzonder visueel effect in je interieur.

Hanghaard Well Straler

Hangende haarden creĆ«ren een bijzonder ruimtelijk effect in elke ruimte. Het hangend effect zorgt ervoor dat de kamer optisch groter lijkt. Je mag uiteraard zelf bepalen hoe hoog je jouw haard laat hangen. Je kan je hanghaard op dezelfde hoogte van de bank plaatsen, zodat het vuur op ooghoogte is al je zit. Dit zorgt voor een hele mooie, moderne en strakke uitstraling. Handhaarden zijn niet alleenĀ  mooi, maar bieden ook gemak en flexibiliteit. Een van de belangrijkste voordelen is dat ze geen vloeroppervlak in beslag nemen, zodat je je huidige interieurindeling kan behouden.

Hanghaarden hebben enkele potentiƫle nadelen. Het meest voor de hand liggende nadeel is dat niet elke muur of plafond sterk genoeg is om een zwevende haard te dragen. Metselwerk is meestal geen probleem, maar een valse wand heeft extra verstevigingen nodig om het gewicht te dragen. Verder zijn zwevende haarden doorgaans in een iets minder breed assortiment beschikbaar dan de traditionele haarden.

Wil jij graag weten welke hanghaard modellen er beschikbaar zijn? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in onze showroom in Ninove. Onze adviseurs staan je graag te woord.

Afhankelijk van je voorkeur, het merk en het model, kan je een hanghaard op twee manieren laten monteren: aan de muur of aan het plafond.

Een hangkachel wordt aan de muur bevestigd door middel van een stalen ophangbeugel op een stevige achtermuur. Deze haarden hebben een stalen of roestvrij stalen frame dat rond de omtrek van de gashaard loopt en met schroeven aan de muur wordt bevestigd. Hetzelfde geldt voor hanghaarden aan het plafond, maar dan met schroeven en beugels.

Let op: een hanghaard die niet goed is vastgemaakt, brengt potentiĆ«le risicoā€™s met zich mee. Het is dus essentieel dat je de plaatsing van een zwevende haard door een professional laat uitvoeren.

Paul De Smet Haardconcepten levert en installeert hanghaarden. Heeft u technische of praktische vragen over de installatie van een zwevende haard in jouw leefruimte? Neem contact op met ons. We helpen je graag verder!

Behalve de authentieke gezelligheid, brengt een zwevende houthaard nog andere voordelen met zich mee. Zeker wanneer je kiest voor een moderne houthaard, geniet je van een haard die van alle opties en veiligheidsfuncties voorzien is. Voordelen van een hanghaard op hout zijn: hoog rendement, goed geĆÆsoleerd, authentieke vlammenspel, optimale verbranding.

Gashaarden zijn een duurzame en interessante manier om je woning te verwarmen. Het vuur van hanghaarden op gas oogt als een houtvuur, alleen met het gemak van deze tijd. Moderne haarden op gas zijn goed uitgerust met handige functies die jou het leven makkelijker maken, zoals een afstandsbediening. Wie nog meer comfort wenst, kan kiezen voor een hanghaard met geĆÆntegreerde timer en thermostaat. Zeker wanneer jouw woning al is aangesloten op het aardgasnetwerk, is de keuze voor een haard op gas makkelijk gemaakt.

Voor ons assortiment aan zwevende haarden werken we samen met merken zoals Well Straler, Dovre houthaarden en DRU haarden.

Onze overige blog items

Bijna van jou