loading-icon

Een pelletkachel is een geweldige oplossing om je verouderde verwarmingssysteem energiezuinig te renoveren. Het gemak van een geautomatiseerd systeem – je hoeft geen houtblokken te hakken of te verplaatsen – maakt een inbouw pelletkachel een van de slimste alternatieven voor traditionele methoden om je huis te verwarmen. In dit artikel leggen we alles uit over installatie, rendement en prijzen van een ingebouwde pelletkachel.

Ingebouwde pellet: wat is het?

Een inbouwpelletkachel is de ingebouwde versie van een pelletkachel. Het ingenieuze verwarmingsapparaat werkt door het verbranden van kleine pellets van samengeperst zaagsel. De pellets moet je regelmatig bijvullen en het asbakje leegmaken. Net zoals andere pelletkachels, is de inbouwpellet een milieuvriendelijke oplossing om je woning te verwarmen zonder dat het al te veel ruimte inneemt.

Hoe werkt een inbouwpelletkachel?

Een ingebouwde pelletkachel werkt met een elektrische ontsteking waardoor ze volautomatisch brandt. De interne vijzel voert de juiste hoeveelheid pellets in de verbrandingspot en zorgt voor een schoon, efficiënt vuur dat je ruimte snel en krachtig verwarmt. Door gemoderniseerde functies zoals temperatuurinstellingen en thermokoppelsensoren kan je de werking en de temperatuur makkelijk regelen.

Door gemoderniseerde functies zoals thermokoppelsensoren kan u de werking van een inbouwpellet makkelijk regelen.

Kan ik een inbouwpelletkachel aansluiten op een bestaande schoorsteen?

Je kan een inbouwpellet makkelijk aansluiten op een bestaande schoorsteen. Door de bestaande schoorsteen te gebruiken en de pelletkachel veilig te plaatsen, kun je wat misschien een inefficiënte warmtebron was, veranderen in een kosteneffectieve en efficiënte energiebron.

Hou bij het plaatsen rekening met deze twee belangrijke voorwaarden:

  • De schoorsteen mag niet groter zijn dan ø 150 mm.
  • De afvoer van een pelletkachel moet bestand zijn tegen hoge temperaturen. Gebruik daarom nooit aluminium voor een inbouwpellet.

Hoeveel kost een inbouwpelletkachel?

Gemiddeld moet je voor een inbouw pelletkachel rekenen op een prijs tussen 2.500 en 5.000 euro, exclusief plaatsingskosten.

*Dit zijn indicatieve prijzen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de offerte die je van ons ontvangt.

Welke inbouwpelletkachel past bij mij?

Dankzij de verschillende stijlen en inbouwmogelijkheden is een inbouwkachel makkelijk te plaatsen in ieder type interieur. Je kiest zowel je stijl op gebied van kachels, maar ook de inbouwmethode kan je zelf kiezen.

Ben je op zoek naar de perfecte inbouwpelletkachel en wil je graag eerst advies inwinnen bij een expert? Onze medewerkers geven je graag wat meer uitleg over de verschillende types en modellen. Neem hier vrijblijvend contact op.

Onze overige blog items

Bijna van jou